Geert Lycklama à Nijeholt nieuwe voorzitter Regionaal Tuchtcollege voor de Gezondheidszorg Amsterdam

Bij Koninklijk Besluit is mr. Geert Lycklama à Nijeholt (58) benoemd tot voorzitter van het Regionaal Tuchtcollege voor de Gezondheidszorg Amsterdam met ingang van 1 november 2024.

Geert Lycklama à Nijeholt volgt daarmee mr. Nicolien Verkleij op. Zij is na zes jaar voorzitterschap aan het einde van haar detacheringstermijn gekomen en keert terug naar rechtbank Den Haag als kantonrechter. Zij blijft nog wel aan als plaatsvervangend voorzitter van dit tuchtcollege.

Loopbaan

Na zijn studie Nederlands Recht in Leiden begon Geert Lycklama à Nijeholt zijn loopbaan bij de Rechtspraak als rechter bij rechtbank Den Haag. Na diverse (bestuurs)functies en (voorzitters)rollen binnen de Rechtspraak is hij op dit moment werkzaam als strafrechter bij rechtbank Noord-Holland, en daarnaast als raadsadviseur strafrecht bij de Raad voor de rechtspraak,

Naast zijn functie als voorzitter van het Regionaal Tuchtcollege voor de Gezondheidszorg Amsterdam, blijft hij voor een dag in de week verbonden aan rechtbank Noord-Holland als strafrechter.

Tuchtcolleges voor de Gezondheidzorg

De Tuchtcolleges voor de Gezondheidszorg behandelen klachten over het handelen van individuele zorgverleners. Het tuchtrecht is bedoeld om de kwaliteit in de gezondheidszorg op niveau te houden. Er zijn drie regionale tuchtcolleges in Nederland (in Amsterdam, 's-Hertogenbosch en Zwolle) elk met een eigen werkgebied. Het centraal tuchtcollege in Den Haag behandelt zaken in hoger beroep.

foto Geert Lycklama à Nijeholt
Beeld: ©Tuchtcolleges voor de Gezondheidszorg
Geert Lycklama à Nijeholt